Mělnický hrozen 2022 zmokl...

15.07.2022 18:40

 

 

 

Páteční liják střídaný s deštěm omezil touhu dálkoplazů a milovníků pobytu v přírodě účastnit se populární akce mělnických turistů. I v sobotním dopoledním lijáku vyrazilo na pět pěších tras 79 účastníků. Nejdelší pěší trasa na 50 kilometrů provedla účastníky okolím Liběchova a přivedla je i do Kokořínského údolí od Doliny do Lhotky. Trasa 34 km vedla kolem soch Václav Levého v okolí Liběchova a přes Lhotku do cíle. Trasa 25 km dovedla její účastníky do Liběchova a zpět na Mělník. Nejkratší pěší trasy na 11 a 14 km vedly v okolí Mělníka. Pro nepříznivé počasí cyklotrasy poprvé za jejich vypsání je nikdo neabsolvoval.

 

V cíli obdržel každý účastník diplom, butonek akce a sladkou odměnu.

 

Nejstarším účastníkem byl Bohouš Douša, který ve věku 87 let absolvoval trasu 11 km. Stejnou trasu si vybral i osmiletý Jan Drda z Prahy. A nejdelší trasu na 50 km si vybrala Tereza Hanžlová z Č. Budějovic.

 

Na akci se podíleli členové našeho odboru Václav Suchý, Lenka Jarošová, Lenka Korfelová, Josef Jaroš,Josef Stříbrský, Mirek Lejdar a Jan Soukup. Poděkování patří městu Mělník za finační příspěvek na akci. Další poděkování míří k personálu Blatecké hospody za přípravu občerstvení v cíli a hospody Na autobusáku za poskytnutí místa pro start.

 

Přes nepříznivé počasí se všichni těší na shledání při jubilejním 40. ročníku 24.6.2023.

 

Jan Soukup

 

—————

Zpět