Mělnický hrozen je čtyřicátník

27.06.2023 08:13

 

 

I přes proměnlivé počasí v týdnu před akcí se na jubilejnm ročníku sešlo takřka 200 milovníků Hroznu. Tradičně si vybírali z pěti pěších tras od 10 do 50 kilometrů. Nejdelší zavedla její zdatné účastníky až pod jestřebické Pokličky a provedla je Kokořínským údolím ke skalnímu bytu ve Lhotce. Trasa 36 kilometrů umožnila návštěvu hradu Kokořín a trasa 25 kilometrů zavedla její účastníky k romantickému rybníku Harasov. Trasa na 17 kilometrů vedla podél plavebního kanálu k zooparku v Želčíně a přes zdymadla v Hoříně zpět na Mělník. Tato trasa si získala největší oblibu letošního ročníku. Trasa na 10 kilometrů vedla tradičně nejbližším okolím Mělníka a nabídla hezké pohledy na Mělník a České středohoří.

Cyklotrasa na 40 kilometrů vedla Kokořínským údolím od Hleďsebe až na Dolinu a kolem hradu Kokořín se přes Vysokou do cíle. Delší trasa zavedla cyklisty pod jestřebické Pokličky a do Jestřebic a odtud do cíle na Mělník.

 

V tradičním místě cíle v Blatecké hospodě obdržel každý účastník výroční

diplom, jubilejní odznak a také sladkou odměnu.

 

Naše poděkování patří personálu Blatecké hospody za zvládnutí občerstvení účastníků a personálu hospody Na autobusáku za nezištné zapůjčení prostor pro start akce. Dík patří také městu Mělník za finanční podporu akce.

 

Nejstarší účastnící byla paní Rakušanová z Prahy,  která si ve věku 92 let vybrala trasu 10 kilometrů. Stejnou zvolili rodiče Lucie Řezníčkové z Doks u Kladna. A z Vamberka přijel na trasu 50 kilometrů pan Jaromír Nehyba.

 

Akci zajišťovali na startu a v cíli Lenka a Josef Jarošovi, Mirek Lejdar, Alois Šulc a Jan Soukup. Na kontrolách razítkovali Alexandra a Ivan Večlovi a také Václav Pavel.

 

Většina účastníků se již těší na 41. ročník v červnu 2024.

 

Jan Soukup

 

—————

Zpět